من بااین خواستگارم بااینهمه بی میلی ازدواج کنم؟
( تحصیلات : دیپلم ، 21 ساله )
من دارم باشخصی ازدواج میکنم گ هیچ علاقه ای ب ایشون ندارم و ب دلم از نظر ظاهری نچسبیده ایشون شرایط مالی خیلی خوبی داره و پسرخیلی خوبیه تمام خانواده و فامیل ابشون رو قبول دارن اما من هیچ میلی ب ازدواج ب...
مشاور (خانم طیبه قاسمی)
با عرض سلام و احترام خدمت شما خواهر گرامی ؛
درپاسخ به سوال شما باید گفت؛ تدین و اخلاق و بهره مند بودن از اصالت خانوادگی؛ جزء معیارهای مهم در انتخاب همسر است و البته معیارهایی همچون زیبایی ظاهری و وضعیت مالی نیز بستگی به نظرات افراد مختلف در رده های بعدی اهمیت و یا حتی در رده اول اهمیت و ملاک انتخاب قرار می گیرند. البته شما باید به این نکته هم درنظر داشته باشید که توجه به قیافه و ظاهر همسر جزء مسائلی است که اهمیت آن تنها مربوط به دوران عقد و اوایل زندگی مشترک است و به مرور زمان درجه اهمیت مسائل دیگر با بروز مشغله های فراوان زندگی آنقدر زیاد می شود که گاهی دیگر حتی فرصت نمی کنید به این مسئله بیندیشید. نکته مهم و سرنوشت ساز در زندگی این است که معیارهای اساسی در انتخاب همسر (تدین، اصالت خانوادگی، ایمان، اخلاق و...) را مدنظر قرار داده و تناسب ظاهری، زیبایی و دیگر ملاک های فرعی را هم در کنار آن ملاک ها قرار دهیم. در این صورت است که زندگی مشترک در دراز مدت به خاطر پایبندی به اصول اخلاقی و دینی گرفتار نابسامانی ها نخواهد شد و از لذت آرامش و کمال نیز بهره مند خواهد شد و زوجین با بروز برخی مشکلات، در پرتو آموزه های دینی و اخلاقی به راحتی و به سادگی آنها را حل خواهند کرد.
درست است که جمال و زیبایی همسر یک مزیت است و نمیتوان آن را نادیده گرفت و مرد طبعاً دوست دارد با زنی زیبا و دلربا ازدواج کند و زن نیز دوست دارد با مردی خوش تیپ و خوش قیافه ازدواج نماید، اما مهم است این را هم بدانید که باید بین زشت بودن و زیبا نبودن فرق گذاشت. این که میزان زیبایی چقدر باشد به سلیقه افراد بستگی دارد زیرا ممکن است فردى در نظر کسى زیبا باشد و در نظر دیگرى زشت باشد. مى توان گفت زیبایى به اندازهاى باید باشد که طرفین یکدیگر را بپسندند و جذابیت کافى براى همدیگر داشته باشند و متناسب با ویژگىهاى خود، دیگرى را انتخاب کنند. اسلام نیز با چنین خواستههایی مخالف نیست و به همین جهت به مرد و زن اجازه میدهد که قبل از ازدواج یکدیگر را ببینند و بپسندند و حتی در اینباره تأکید و سفارش هم میکند. لذا برای اینکه زندگی مشترک دو طرف در آینده با مشکلی مواجه نگردد، در ابتدای انتخاب بایستی که دو طرف مود پسند یکدیگر واقع شوند، عشق و دلدادگی نیاز نیست، همین قدر که معیارهای دیگر تا حدودی به هم نزدیک باشد و از نظر قلبی نیز دلزدگی ایجاد نشود و تا حدودی مورد پسند هم واقع شوند، این کفایت می کند و در آینده مشکلی نخواهند داشت. لذا به شما توصیه می شود که اگر چنانچه از نظر قلبی تمایلی به این شخص ندارید، از این ازدواج صرف نظر کنید. ولی اگر تا حدودی چهره اش به دلتان نشسته است، در آینده می توانید با این قضیه کنار بیایید.
ولی در مورد شرایط شما مسئله دیگری هم هست که به نظر می رسد در انتخاب های شما مقایسه بوجود می آورد و شما را دچار تردید می کند. وآن اینکه شما از نظر قلبی و ذهنی درگیر شخص دیگری هستید و دیگران هم از این قضیه بی اطلاع اند. شما اگر چنانچه خواستگاری مورد قبول از همه نظر هم داشته باشید و اقدام به ازدواج کنید ، تا زمانی که درگیر آن شخص هستید، زندگی شما در معرض آسیب و مخاطره قرار دارد. لذا باید اول تکلیف او را مشخص کنید. شما اگر فکر می کنید که بهم علاقه مند هستید و او الان شرایط ازدواج را ندارد، باتوجه به اینکه سن زیادی هم ندارید، می توانید به خانواده خود اطلاع دهید تا به خواستگاری بیاید و ممکن است شرایط به نحوی پیش برود و خانواده شما قبول کنند که چند سالی نامزد یکدیگر باشید و عقد نمایید و بعد از فراهم شدن شرایط ازدواج کنید. چیزی که مهم است این که شما قبل از مشخص کردن تکلیف او به هیچ شخص دیگری جواب بله ندهید. اگر شما ازدواج کنید و قرارباشد ان شخص هم در زندگی شما باشد و ارتباطی هرچند اندک وجود داشته باشد، علاوه بر اینکه او را معطل خود کرده اید، به همسر خود هم خیانت کرده اید، چراکه تمام فکر و ذهن خود را برای او بکار نبرده اید و این هم نوعی خیانت محسوب می گردد. لذا یا ارتباط خود را به طور کامل با او قطع کرده و ذهن خود را از او پاک کنید و سپس وارد یک رابطه جدید و ازدواج شوید و یا اینکه با صحبت با خانواده خود ، فرصت خواستگاری به او دهید تا او هم شانس خود را برای زندگی با شما امتحان کند. در این مسیر از توکل به خداوند متعال و استفاده از مشورت خانواده و بزرگتر های خود هم استفاده نمایید.
با آرزوی خوشبختی و آرامش در زندگی برای شما
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}